Invitation til informationsmøde ang. energiparker den 22. april 2024

Foto fra Højby solpark ved Odense

I forbindelse med Megaton Energipark vil GreenGo Energy ansøge Ringkøbing-Skjern Kommune om en række konkrete arealer til opstilling af solceller og vindmøller. Der er i Ringkøbing-Skjern Kommune i alt behov for områder til 4.000 ha solceller og ca. 30 landvindmøller, for at levere tilstrækkelige mængder af strøm til anlæggets produktion af grønne brændstoffer.

Forud for ansøgningerne afholder GreenGo Energy et offentligt informationsmøde hvor vi vil præsentere de konkrete placeringer for energianlæggene i kommunen.

Mødet er i overenstemmelse med de politiske signaler fra Byrådet i Ringkøbing-Skjern.

Informationsmødet afholdes den

22. april 2024 kl 18.30 - 20.30 i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter - Arenaen, Ranunkelvej 1, Skjern

Af hensyn til forplejning bedes du/I tilmelde jer på: Tilmelding

Seneste frist for tilmelding til informationsmødet er 19. april 2024.

Når du vælger billettype bedes du venligst angive hvilket anlæg du er bosiddende i nærheden af, jvf. nedenstående liste.

Information om anlæggenes placering

Det drejer sig om følgende arealer:

  • Nørhede-Hjortsmose – udvidelse af sol og vindpark – op til 592 ha sol og 12 vindmøller af 4,5MW/150 m

  • Lyngsmose – op til 228 ha sol

  • Tændpibe – op til 300 ha sol

  • Vennervej – op til 62 ha sol

  • Hanning – op til 4 vindmøller af 4,5MW/150 m

  • Hemmet – op til 1.615 ha sol og 13 vindmøller af 7,2MW/180 m

  • Ådum – op til 140 ha sol

Arealerne Stovstrup (op til 1.010 ha sol) og Vejlevej (op til 154 ha sol) blev præsenteret på informationsmødet den 3. januar 2024, og vil ikke blive drøftet på dette møde.


Naboer inden for 200 m af solcelleanlæg eller 6 gange vindmøllens totalhøjde er omfattet af VE-lovens krav om kompensation.

Vi vil efter informationsmødet rette henvendelse til de naboer der ligger inden for denne afstand, med henblik på dialog om frivillige aftaler om kompensation eller opkøb.

På nedenstående kort vises de foreløbige afgrænsninger af arealerne. De endelige arealafgrænsninger vil være kendt, når/hvis byrådet igangsætter lokalplanlægning for de enkelte områder eller dele heraf.



Om GreenGo Energy

GreenGo Energy blev grundlagt I 2011 med en vision om at accelerere omstillingen til vedvarende energiproduktion ved hjælp af en innovativ og skalerbar forretningsmodel. GreenGo Energys 360-graders service platform inkluderer projektskabelse, strukturering af investeringsporteføljer, projektudvikling fra første spadestik frem til levering af strøm samt EPC-management and asset management. Hele forløbet er fuldt skræddersyet til vores klienters behov og investeringsprofil.

GreenGo Energy har 27 GW sol-, vind-, batterienergilagring og Megaton PtX-projekter i forskellige udviklings- og konstruktionsstadier i ni amerikanske stater samt i Europa og Nordafrika. Ud af disse projekter er mere end 6 GW indgået i partnerskab med Tier 1-investorer inden for vedvarende energi.

GreenGo Energy har hovedkontor i Denmark, og over 125 medarbejdere betjener kunder over hele verden.

Forrige
Forrige

GreenGo Energy har ansøgt om plangrundlag for Megaton i Stovstrup

Næste
Næste

Invitation til informationsmøde 3. januar 2024